Blackjack

Blackjack är det i särklass mest populära bordsspelet och det är många som spelar detta världen över. Man kan vinna väldigt mycket pengar på blackjack och dessutom har man chansen att öva upp sin strategi för att vinna pengar regelbundet. Ju bättre du är på blackjack desto mer pengar kommer du att tjäna på spelet. Det är helt enkelt så det fungerar och därför lönar det sig att läsa på om spelet och lära sig när man ska stanna, när man ska ta ett till kort och hur man ska tänka.

Blackjack går till så att man spelar vid ett bord som ofta har upp till elva boxar. Detta varierar dock beroende på var man spelar, men det är alltid 11 boxar om man spelar på en restaurang i Sverige. Spelar man online mot en dator är det ofta färre boxar. Dealern delar alltid ut två kort till varje spelare till att börja med, därefter delar denna ut ett kort till sig själv. Det innebär att spelarna kan se dealerns första kort och sina egna två första. Som minst måste man ha två kort på brädet och man kan välja att stanna efteråt. Man kan välja att ta fler kort och man kan fortsätta fram tills dess att man har fått 21 eller mer. Om man får en högre summa än 21 har man fått för mycket och får inte fortsätta spela.

Man förlorar då sin insats. Spelet går ut på att man ska ha en högre summa än dealern utan att få för mycket. När alla spelare är nöjda med sina kort drar dealern sina. Dealern har ofta en summa denna måste stanna på och fattar därför inga egna beslut. Därefter ser man vem som är närmast 21 men inte högre. Blackjack är ett tiovärt kort tillsammans med ett ess.